TV-serier

May 3, 2016

Det er lite som kan være mer fengende enn en god TV-serie. Og spenningen i enkelte tilfeller når man må vente helt til neste uke for å finne ut hva som skjer videre, kan være med på å øke begeistringen for neste episode ytterligere. Med flere episoder og program som kan strekkes ut over mange ulike sesonger, får vi også muligheten til å bli bedre kjent med de ulike skuespillerne og rollene på en måte man ikke kan gjøre med en spillefilm.

Det har vært mange gode TV-serier som har blitt laget over de siste årene, men det er noen spesielt som fans og anmeldere sammen mener er noen av de aller beste. Vi gir deg liste på de tre beste seriene her.

Krigens Brorskap (Band of Brothers)

Band of BrothersMed de tunge Hollywood-produsentene og regissørene Tom Hanks og Steven Spielberg i førersetet er «Krigens Brorskap» en av de TV-seriene som ofte blir trukket frem som en av de beste gjennom tidene. I serien følgen vi «E» Easy Company i den amerikanske hæren fra de begynner opptreningen i 1942, til slutten på andre verdenskrig. De hopper blant annet inn med fallskjerm bak fiendens linjer i de tidlige timene på den berømte D-Dagen for å støtte innvasjonen på Utah beach. Vi følger de mens de frigjør en konsentrasjonsleir og ser når de er de første som ankommet Hitler sitt tilholdssted i Berchtesgaden. En fascinerende historie om vennskap og en fortelling om ekstraordinære menn som gjorde ekstraordinære ting.

Planeten vår (Planet Earth)

«Planeten vår» tok hele 5 år å filme og var den første serien som ble filmet i høy definisjon (HD). Den er revolusjonerende på flere måter og har mottatt fire Emmy Awards.

Gjennom 11 episoder får vi en spektakulær reise gjennom kloden vår med kommentarer fra den velkjente stemmen til David Attenborough. Hver episode er på 50 minutter og tar deg med på en reise til ulike deler av verden som du sent vil glemme. Produksjonsarbeidet er perfekt og kommentarene til Attenborough er både informativ, interessante og kommer på akkurat de riktige plassene. En stor serie som kommer til å bli stående som en av de beste TV-seriene gjennom tidene i lang tid.

Se epiodeguide fra BBC her!

Breaking Bad

Breaking BadProdusert av Vince Gilligan forteller Breaking Bad historien om Walter White, herlig spilt av Bryan Cranston. White er en kjemilærer som får diagnosen uhelbredelig lungekreft. Sammen med sin tidligere student Jesse Pinkman, spilt av Aaron Paul, tyr han til kjemiens mørkere side og begynner å produsere metaamfetamine for å sikre familien sin økonomiske fremtid før han dør.

Breaking Bad er en fantastisk velskrevet serie som går over 5 sesonger. Vince Gilligan sammen med Bryan Cranston har klart å skape en karakter som man virkelig kan se litt etter litt faller dypere og dypere ned i kriminalitetens verden, mens hans terskel for å skade andre minsker. Serien har mottatt en rekke ulike priser og Guinness Verdensrekordbok har kåret serien til det mest kritikerroste showet gjennom tidene. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å stille oss fullt og helt bak den vurderingen.